Tapaa isäntäperheitämme

Jokainen perhe on ainutlaatuinen! Amerikkalaiset isäntäperheemme sijaitsevat joka puolella Yhdysvaltoja ja kaikki niistä elää elämäänsä eri tavalla. Jotkut asuvat suurkaupunkien läheisyydessä, kun toiset taas pikkukaupungeissa. Toinen vanhemmista, tai kenties molemmat vanhemmat käyvät töissä ja lasten määrä ja iät vaihtelevat perheittäin. Yksi asia on kuitenkin yhteistä näille kaikille perheille – he  kaipaavat joustavaa lastenhoitoapua ja ovat kiinnostuneita muista kulttuureista. He hauavat au pairin, jolla on aitoa innostusta ja kiinnostusta oppia lisää uudesta kulttuurista sekä halua opettaa perheelle omasta kulttuuristaan!

Esittelyssä: Työssäkäyvät vanhemmat

Bauerin perhe, Massachusetts
Vanhemmat
: Sheila ja Andi
Lapset: Elena (8) ja Alex (5)
Isäntäperhe vuodesta 2003
Nykyinen au pair: Mirjam, Itävalta

Bauerin perhe on ollut isäntäperheenä yhdeksälle au pairille siitä lähtien kun heidän tyttärensä Elena oli vauva – he rakastavat au pair –ohjelmaa ja jokainen au pair on ollut heille kuin perheenjäsen. 

"Au pair –ohjelma toimii meille loistavasti sen joustavuuden vuoksi. Voimme luottaa siihen, että au pair saattaa lapset koulubussille aamulla ja hakee heidät iltapäivällä. Hänen työaikatauluansa voidaan muokata sopivaksi loma-aikoja ja kouluvuotta varten. Mielestäni au pair on myös parempi vaihtoehto iltapäiväkerhoon verrattuna siinä mielessä, että hän voi järjestää "play-datejä" lapsillemme ja viedä heitä harrastuksiin. On erittäin tärkeää, että au pairilla on selkeä kuva meidän päivittäisistä odotuksistamme - on hyvä jos hänelle pystyy kirjoittamaan aikataulun ja antamaan selkeän kuvan päivittäisistä tehtävistä.

Mielestämme on tärkeää että lastenhoitajamme on osa päivittäistä elämäämme - lapset, sekä jopa heidän ystävät ja vanhemmat saavat myös mahdollisuuden tutustua au pairiimme. Lisäksi meidän au pairimme ovat myös valottaneet lastemme elämää uusilla kielillä ja kulttuureilla, minkä takia uskon heidän ymmärtävän maailmaa paremmin tämän ohjelman myötä."

Esittelyssä: Työssäkäyvät vanhemmat

Newmanin perhe, Colorado
Vanhemmat:
Rachel ja Brent
Lapset: Mason (5) ja Clayton (2 ½)
Isäntäperhe vuodesta 2008
Nykyinen au pair: Luise, Saksa 

Isäntäperheen äiti, Rachel, kuvailee Luisea näin: ”Luise on onnistunut luomaan kodistamme hauskan paikan lapsillemme. Hän ylittää aina itsensä keksiessään puuhaa lasten kanssa. Esikoululaisellamme oli vaikeuksia sopeutua koulun mukanaan tuomiin vaatimuksiin ja Luise otti hänet tukioppilaakseensa heti kun hän saapui perheeseemme. Hänellä on suunnitelma valmiina joka päivälle, ja joka päivä he keskittyvät eri asiaan. Huomasimme tukiopetuksen tuottavan tulosta heti muutaman viikon jälkeen ja hän on nykyään paljon itsevarmempi koulussa. 

Tämä ohjelma sopii meille erittäin hyvin, sillä se tuo joustavuutta lastenhoitoomme. Joskus Luisen ei välttämättä tarvitse työskennellä aamulla, mutta sen sijaan tarvitsemme häntä illalla myöhempään. Normaalissa päiväkodissa tämä ei toimisi.

Haluan mieluummin au pairin, sillä silloin voin päättää lasteni aikatauluista ja mahduttaa ohjelmaan myös hauskoja aktiviteettja. Toisaalta olen pitänyt erittäin paljon myös siitä, että lapsemme ovat muodostaneet niin vahvan suhteen etenkin kahden viimeisen au pairimme kanssa. Heistä on tullut osa perhettämme ja varmasti tulemme pitämään yhteyttä lopun ikäämme. Minusta on erittäin hienoa, että voin antaa lapsillemme mahdollisuuden oppia erilaisista kulttuureista heidän ollessa vielä niin nuoria."

Esittelyssä: Monilapsinen perhe

Raun perhe, Virginia
Vanhemmat: Dariece ja Charlie
Lapset: John (15), Ian (14), Gannon (8), Jackson (6) ja Kristian (4)
Isäntäperhe vuodesta 2006 
Nykyinen au pair: Juliane, Saksa

Perheen äiti, Dariece kertoo: "Juliane on kolmikymppinen 19-vuotiaan ruumissa (hyvällä tavalla!). Hän on erittäin kypsä ja vastuullinen, ja monet usein luulevatkin häntä paljon vanhemmaksi. Hän on mahtava roolimalli lapsillemme - ja myös muille au paireille. Monet au pairit ovatkin kertoneet minulle, kuinka he tykkäävät Julianesta ja miten onnekas saan olla siitä, että perheessäni on Julianen kaltainen au pair. Olen täysin samaa mieltä!"

Lapseni käyvät tällä hetkellä neljää eri koulua, ja heillä on monenlaisia harrastuksia koulun jälkeen. Harrastuksiin kuuluvat muun muuassa jalkapallo, uinti ja muita urheilulajeja, sekä partio.

Elämäni on paljon stressittömämpää kun tiedän, että elämässämme on yksi lisähenkilö auttamassa. Juliane tuo kotiimme kypsän, mutta leikkisän tunnelman. Ilman au pairia, lapseni eivät voisi harrastaa kaikkia heidän nauttimiaan harrastuksia! Hän tuo lisäenergiaa lapsillemme, sekä myös minulle.

Esittelyssä: Yksinhuoltajaperhe

Esittelyssä: Yksinhuoltajaperhe
Sekeran perhe, Illinois
Äiti
: Lori
Lapset: Lucas (6), Courtney (4) ja Angela (1 ½)
Isäntäperhe vuodesta 2010
Nykyinen au pair: Nina, Saksa

"Ninan asuminen luonamme tuntuu siltä, että sekä minulla, että lapsilla on aina ystävä lähellä. Alku oli hankalaa, mutta nykyään lapseni ovat kokoajan Ninan perässä, eivätkä haluaisi hänen nukkuvan pitkään vapaa-aamuina. Nina ei vain vahdi lapsia, hän myös miettii ratkaisuja heidän ongelmiinsa, keskustelee heidän kehityksestään ja suunnittelee heille aktiviteetteja.

Mitä tulee yksinhuoltajan päivittäiseen elämään, au pair talossa on vähän kuin minulla olisi kämppäkaveri - ja vaikka en hankkinut au pairia vain seuraksi minulle, Nina on tehnyt sitäkin ja muutamia kertoja olemme jutelleet myöhään yöhön. Oli täysin odottamaton hyöty saada hieman sitä kadonnutta kumppanuutta jota ollessa lasten vanhempi tarvitsee joka päiväisessä elämässä."

Esittelyssä: Kaksosten vanhemmat

Sternburgin perhe, Massachusetts
Vanhemmat:
Cheryl ja Robert
Lapset: Alex (10), Joshua (9), Amanda ja Julia (1 ½)
Isäntäperhe vuodesta 2009
Nykyinen au pair: Laura, Kolumbia

Sternburgit ovat toimineet isäntäperheenä kolmelle au pairille. Au pairit ovat auttaneet Cheryliä poikien aamutoimissa ja hoitaneet kaksosia siihen asti kunnes Alex ja Joshua ovat palanneet koulusta kotiin. Perhe turvautuu au pairiin yhdeksän tuntia päivässä arkipäivisin, ja au pairilla on useimmat viikonloput vapaita. Alueella on useita Cultural Care au paireja, mikä tarjoaa välittömästi joukon ystäviä au pairille.

"Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Laura olisi viimeisen neljän kuukauden aikana oppinut syvästi rakastamaan lapsiamme ja kohtelemaan heitä kuin omiaan - ja yhtälailla lapsemme rakastavat häntä. Kotimme on täynnä erilaisia persoonallisuuksia, joiden kanssa Laura on oppinut hyvin tulemaan toimeen, ja hän osaa oppia haasteista. Hän on aina erittäin positiivinen, ja osaa hyvin ratkaista, kuinka toimia tilanteessa kuin tilanteessa. Kaksosperheen arki voi olla erittäin hauskaa, mutta välillä se voi myös olla erittäin haastavaa. Yksi lisäpari käsiä talossa takaa sen, että stressitaso kotonamme pysyy minimissä."

Hae ohjelmaan Ilmoittaudu infoon