Tapaa paikallinen tukesi USA:ssa

Cultural Care Au Pairin paikalliset tukihenkilöt, eli LCC:t (Local Childcare Consultant) ovat henkilökohtaisia yhteyshenkilöitä isäntäperheille sekä muille au paireille, luoden turvallisen ympäristön au paireille heidän astuessa uuteen seikkailuun. He työskentevät ahkerasti voidakseen luoda mitä parhaimman kokemuksen ohjelmastamme sekä isäntäperheillemme, että au paireille. He tekevät tätä työtä, koska rakastavat sitä. Lue nyt mitä heillä on sanottavana työstään.

Karen, LCC Illinoissa

Vuonna 2007 Karen järjesti ensimmäisen Cultural Care Au Pairin "aarrejahdin" Chicagossa. Nykyään tästä on tullut vuosittainen tapahtuma Chicagon alueen yli 200 au pairille ja yli 20 LCC:lle.  

"Viimeisen kahdeksan vuoden aikana olen työskennellyt satojen au pairien kanssa, joista useiden kanssa olen säännöllisesti yhteyksissä sähköpostin ja Facebookin kautta heidän kotimaihinsa Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa. LCC:n roolini on laajentanut maailmankuvaani yli odotusteni. Olen asunut tässä kylässä vuodesta 1986 lähtien, samalla alueella koko elämäni, joten tunnen alueen erittäin hyvin. Tiedän missä sijaitsevat parhaat alueet, joista etsiä uusia laadukkaita isäntäperheitä. Kun perhe kysyy minulta lisätietoa au pair -ohjelmastamme, tiedän välittömästi missä he asuvat, mitä koulua lapset käyvät, missä kirkossa he käyvät, ja missä vanhemmat ovat töissä. Pystyn helposti samaistumaan heidän elämäänsä Laken läänissä. Tämä ja kokemukseni LCC:nä auttavat minua näyttämään mahdollisille isäntäperheille au pair- ohjelmamme edut ja määrittämään mikäli he olisivat sopiva isäntäperhe.

Kuukausittaiset au pair -tapaamiseni suunnittelen hyvissä ajoin ja kannustan myös alueen muita LCC:itä tulemaan tapamisiini. Kuukausittaiset tapaamiseni ovat hauskoja, kiinnostavia, ja niihin sisältyy silloin tällöin kiinnostavaa ja tärkeää opetusta turvallisuudesta. Käymme keilaamassa, osallistumme hyväntekeväisyystapahtumiin, vierailemme paikallisilla poliisi- ja paloasemilla saadaksemme oppia paikallisesta turvallisuudesta, järjestämme paikallisessa rautakaupassa Kids Firstiä tukevan autopesutapahtuman, osallistumme paikallisiin paraateihin, osallistumme naisten itsepuolustuskurssille, käymme koripallo- tai jääkiekkopeleissä, pukeudumme Halloweenina naamiaisasuihin, opimme ensiapua, käymme katsomassa joulukuusen jouluvalojen sytyttämistä keskustorilla, ja joskus vain käydään yhdessä kahvilla tai pizzalla.

Au pairit tietävät, että he tulevat nauttimaan kuukausittaisista tapaamisista ja tapaamaan uusia ystäviä. Olen oppinut niin paljon maailmasta ja uusista kulttuureista. On ollut hienoa nähdä kuinka au pairit muuttuvat USA-vuotensa aikana. On ollut kiinnostava nähdä kuinka he kypsyvät, kuinka heistä tulee enmmän itsenäisiä, kuinka he sopeutuvat uuteen kulttuuriin ja kuinka paljon he nauttivat ajastaan täällä. Heidän vuotensa lopussa useat au pairit kertovat minulle kuinka he ovat muuttuneet niin paljon positiivisesti ja kuinka tyytyväisiä he ovat siitä, että he päättivät työskennellä au pairina, ja ennen kaikkea mitä kaikkea tämä ohjelma on heille merkinnyt."

Maria, LCC Connecticutissa

 Maria on itsekin entinen au pair, ja vielä 25 vuotta myöhemminkin, pitää hän yhteyttä entisen isäntäperheensä kanssa. Maria haluaa mahdollistaa tämän kokemuksen hänen ryhmänsä au paireille, ja jakaa usein esimerkkejä siitä, kuinka au pairit voivat osoittaa perheillensä kuinka sitoutuneita he ovat isäntäperheisiinsä ja tähän ohjelmaan.

"Olen työskennellyt LCC:nä Cultural Care Au Pairille kahdeksan vuoden ajan, ja olen huomannut kuinka yhtä innokkaasti suhtaudun tähän ohjelmaan nyt, kun suhtauduin siihen saapuessani USA:han au pairina vuonna 1986. Paikallisena tukihenkilönä olen osana sitä kokemusta, kun au pairit sopeutuvat amerikkalaisen perheen arkeen, ja kun he luovat elinikäisiä ystävyyssuhteita muiden au pairien kanssa.

Työni LCC:nä tuo mukanaan paljon vaihtelevia vastuullisia tehtäviä, mutta parhain on mielestäni se, kun voin auttaa perheitä ja au paireja luomaan uuden ja vahvan suhteen heidän välilleen. Sopeutumisen takaamiseksi tapaan aina isäntäperheen ja au pairin kanssa pian au pairin saapumisen jälkeen. Tällöin varmistan, että kaikki on alkanut sujuvasti, ja että tälle uudelle suhteelle on muodostettu vahva pohja. Pidän tiiviisti yhteyttä molempien osapuolioen kanssa tarjotakseni kuuntelevaa korvaani ja tukeakseni heitä läpi heidän vuotensa.

Minulle on erityisen tärkeää se, että au pairit saavat ystäviä alueen muista au paireista. Mahdollistaakseen tämän tapaamme paikallisessa Starbucksissa joka tiistai tutustuaksemme toisiimme paremmin. On erittäin tärkeää, että au paireilla on suuri sosiaalinen verkosto. Vuosi vuoden jälkeen ryhmäni au pairit kokoontuvat yhtä mielellään tiistaisin, ja vuosi vuodelta uusia yhtävyyssuhteita luodaan, välittämättä maiden rajoista. Rakastan kuukausittaisten tapaamistemme järjestämistä au paireilleni ja voidessani auttaa heitä oppimaan lisää amerikkalaisesta kulttuurista. Ryhmäni on nauttinut muunmuuassa Yale-Harvard jalkapallopelistä, aarrejahdista New York Cityssä, kanooteilla soutelemisesta, drive-in elokuvista, reissusta Halloween-huvipuistoon tai paikalliselle paloasemalle, St. Patrickin päivän paraatista, ja kaikkien lemppari - vuosittainen karaokeiltamme!

Nautin suuresti voidessani ohjata au paireja läpi sen vuoden, joihin useat heistä viittaavat heidän parhaimpana vuotenaan, voidessani pitää yhteyttä heidän kanssa heidän palattua kotimaahansa ja kuulla kuinka vuosi ulkomailla rikastutti heidän elämäänsä niin monin eri tavoin."

Katrina, LCC Massachusettsissa

Katrina on sitä mieltä, että mitä valmistautuneempi olet au pair -kokemukseesi, sitä enemmän saat siitä irti. Katrinalla on teini-ikäisiä lapsia, ja kuudentoista vuoden ajan on hän kutsunut au paireja kotiinsa, tukien heitä täysin niin ennen kuin jälkeen heidän au pair -vuotensa, kuin ehdottomasti myös läpi au pair -vuoden.

"Olen yksi niistä monista henkilöistä ympäri USA:ta, jotka tulemme toimimaan paikallisena tukihenkilönäsi au pair -vuotesi ajan. Tulen työskentelemään tiivisti sinun ja isäntäperheesi kanssa varmistaakseni että teillä on onnistunut vuosi yhdessä, ja että kokemuksesi USA:sta ovat erittäin positiivisia.

Työnkuvaani kuuluu etsiä uusia isäntäperheitä ja haastatella heitä. Näin varmistan, että he ovat sopivia tähän ohjelmaan ja tuntevat ohjelmamme säännöt ja kuinka parhaiten saada sinut tuntemaan itsesi tervetulleeksi. Varmista myös, että he osaavat opettaa sinulle kaiken mitä sinun tarvitsee tietää heidän perheestään ja odotuksistaan. Haastattelen heitä henkilökohtaisesti, tarkistan heidän suosituksensa ja usein käyn läpi myös au pairien hakemuksia heidän kanssaan jotta perhe voi valita heille jonkun, joka on varmasti sopiva match heidän perheelleen.

 Ennen kuin saavut USA:han, voin olla sinulle tietolähteenä sähköpostitse liittyen mihin tahansa kysymyksiin mitä sinulla on. Saavuttuasi isäntäperheesi luokse varmistan että sinulla on kaikki hyvin ja että olet saanut vastaukset kaikkiin kysymyksiisi. Järjestän myös tapamisen sinun ja isäntäperheesi kanssa ensimmäisten kahden viikkosi aikana käyden läpi muunmuuassa ohjelman säännöt ja ohjeet, paikallisten yliopistojen opiskelumahdollisuudet, vakuutuksesi ja varmistan myös, että sinä ja isäntäperheesi olette keskustelleet sinulle kuuluvista vastuuksista ja säännöistä, joita talossa esiintyy. Läpi vuotesi, voit aina soittaa tai lähettää sähköpostia minulle, tai vaikka käydä luonani! Voimme yhdessä sitten etsiä vastauksia kysymyksiisi, ja voin auttaa sinua löytämään sinulle sopivat opiskelumahdollisuudet paikallisista yliopistoista ja tietysti keskustella mikäli sinulla on huolia.

Au pairin työ on kovaa työtä, ja ei ina niin helppoa. Mikäli sinulla on positiivinen asenne ja mikäli työskentelet ahkerasti, pistäen isäntäperheesi ja erityisesti lapset etusijalle, tulet hyötymään niin monista mahdollisuuksista muunmuuassa opiskella, matkustella ja saada uusia ystäviä. On hienoa nähdä kuinka au pairien englannin kielen taidot paranevat huimasti, ja kuinka he kasvavat kypsemmäksi ja itsenäisemmäksi vuotensa aikana. Ollessani paikalla toivottamassa sinua tervetulleeksi ja tukiessani sinua läpi vuotesi, tykkään ajatella, että minulla on ainakin pieni osa tässä mahtavassa kokemuksessasi!"

Hae ohjelmaan Ilmoittaudu infoon