Tapaa meidän au pairejamme

Cultural Caren au pairit matkustavat yli 25:stä maasta ympäri maailman ja saapuvat isäntäperheisiin ympäri USA:ta. Jokainen heistä on aloittanut tämän saman seikkailun päämäärinään kielitaidon parantaminen, henkilökohtainen ja ammattimainen kasvu, sekä oppiakseen lisää amerikkalaisesta arkipäivästä ja kulttuurista oman isäntäperheen avulla. Kaikkien heidän kokemuksensa eroavat toisistaan, mutta he kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että heidän au pair -aikansa tämän ohjelman kautta on muuttanut heidän elämäänsä parempaan suuntaan! Tutustu näihin au paireihin jotka nyt kertovat mitä tämä ohjelma antoi heille.

Daniela, au pairina Pohjois-Carolinassa

Tänä aamuna kävin viemässä perheen nuorimman kouluun, ja hän halusi ehdottomasti, että seuraisin häntä luokkahuoneeseen, jotta hän voisi antaa minulle vielä yhden ylinmääräisen halauksen ennen kuin hän aloittaisi koulupäivän. Hänen vietyään reppu luokkahuoneeseen, juoksi hän takaisin luokseni, halasi tiukasti ja kuiskasi korvaani ”Daniela, I love you!” hyvästeiksemme. Hakiessani hänet iltapäivällä, kertoi nuorimmaisen piirtäneen kuvan minusta kuvistunnilla, ja että hän oli kertonut kuvan olevan joku jota hän rakastaa kovasti. Opettaja oli totta kai kysynyt oliko tämä mahdollisesti äiti, isä tai joku siskoista, mutta se ei ollut kukaan heistä. Sen jälkeen oli opettaja kysynyt, mikäli kyseessä oli mahdollisesti Daniela, jolloin nuorimmainen oli vastannut ”Kyllä, ja minä tykkään hänestä niin hurjasti!”. Meillä kahdella on ehdottomasti täysin ainutlaatuinen suhde – hän on minun pikkuinen paras kaveri, puhumme kaikesta mahdollisesti, hän haluaa halia ja pitää kädestä ja nauramme paljon yhdessä. On lähestulkoon mahdotonta kuvailla sanoin, minkälaista rakkautta tunnen tätä lasta kohtaan!

Beatrice, au pairina Coloradossa

Au pairiksi lähteminen on ehdottomasti ollut yksi parhaista valinnoistani. Se ei pelkästään ole antanut mahdollisuutta kokea uusi kulttuuri, vaan myös mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä ihmisenä. Miettiessäni taaksepäin, muistan jännittäneeni oikeastaan ihan kaikkea, kun taas nyt elän arkea suurella itsevarmuudella – koen suurta ylpeyttä tästä! Kuten jo mainitsin, olen kasvanut paljon, ja jokainen kokemus on auttanut minua tulemaan paljon rohkeammaksi.

Au pairina oleminen on mielestäni melko ainutlaatuinen konsepti. Saat mahdollisuuden asua uudessa maassa ja kokea ja oppia sen kulttuurista samalla kuin muodostat uutta suhdetta täysin vieraan perheen kanssa – joka loppujen lopuksi tulee olemaan kaikkea muuta kuin täysin vieras – enemmänkin kuin ihan oikea perhe. Jokainen päivä tuo mukanaan uudet haasteet, ja olisi kyllä täysin valetta sanoa, että jokainen päivä olisi kuin ruusuilla tanssimissta. Kaikki hyvät hetket ja muistot – naurut ja hymyt – merkitsevät enemmän ja ovat paljon arvokkaampia kuin ne ”huonot päivät”. En ikinä vaihtasi tätä kokemusta isäntäperheeni kanssa mihinkään, ja olen varma, että moni muu au pair on kanssani täysin samaa mieltä.

Syy miksi uskon, että olen ihan alusta asti viihtynyt niin hyvin on varmasti se, että olen ollut erittäin avoimin mielin liikkeellä. Olen ymmärtänyt, että olen tullut tänne auttamaan isäntäperhettäni lastenhoidossa. Au pairina oleminen ei ole pelkköää Starbucksissa istumista – on tärkeää lähteä oikealla asenteella mukaan ja laittaa isäntäperhe ykkössijalle ja antaa heille kaikki se, mitä he ansaitsevat.Tulet saamaan muistoja ja kokemuksia, joita et tule unohtamaan, tulet rakentamaan mahtavan suhteen ihmisten, keiden kanssa asut, sekä paljon aikaa ja energiaa tehdä paljon hauskoja asioita vapaa-ajalla: oli se sitten shoppailla kavereiden kanssa tai vaikka suunnitella road-trip seuraavaksi viikonlopuksi!

Tulen aina olemaan kiitollinen tästä mahtavasta mahdollisuudesta kehittyä ja rohkaistua – au pairin vastuu on auttanut minua kasvamaan paljon ja valmistautumaan siihen, mitä elämä tuo myöhemmin. Sitä ei ehkä huomaa juuri nyt, mutta tiedän että kotiin palattuani tulen varmasti olemaan rohkeampi ja viisaampi monessa tilanteessa. Sen lisäksi että olet päässyt kehittymään paljon, voit varmasti olla iloinen siitä, että olet saanut ekstra-perheen toisella puolen maailmaa, muistoja, ystäviä ja jotain, joka saa sinut hymyilemään aina.

Johannes, au pairina New Hampshiressä

Isäntäperheeni on ehdottomasti se kaikista parhain isäntäperhe, mitä kukaan voisi toivoa. Hoidan perheen kolmea lasta, jotka ovat 2-8-vuotiaita. Kaikki kolme lasta ovat aivan mahtavia ja voin rehellisesti sanoa rakastavani kaikkia kolmea suuresti. Isäntäperheen vanhemmat Kelly ja Steve ovat mitä mukavimpia – he varmistavat aina, että minä olen mukana kaikissa perheen aktiviteeteissa. Tulemme hyvin toimeen ja vietän paljon aikaa isäntäperheeni kanssa jopa vapaa-ajallani!

Au pair –aikani on ollut yksi elämäni parhaasta ajasta, ja tästä kuuluu suuri kiitos ehdottomasti isäntäperheelleni! Totta kai on myös tärkeää, että sinulla on hyviä ystäviä lähelläni, mutta mielestäni isäntäperheellä on ehdottomasti paljon suurempi rooli tässä asiassa.

Hyvästien sanominen isäntäperheelleni tulee ehdottomasti olemaan erittäin vaikeaa – tulen kaipaamaan heitä hurjasti! Olemme jo suunnitelleet reissuja vierailleksemme toistemme luona ja en malta, että perhe pääsee vierailemaan minun luona! 

Liisi, au pairina North Carolinassa

Minkälainen vaikutelma sinulle jäi au pair –ajastasi?
Minun au pair- kokemus oli niin paljon enemmän, kun ikinä osasin odottaa. En usko, että mitenkään muuten tässä elämässä olisin saanut niin paljon kokemuksia, muistoja ja ihania ystäviä elämääni. Nyt minulla on perhe toisella puolella maailmaa, joka tulee olemaan osa minun koko loppuelämää, sekä ystäviä ympäri maailmaa sekä muistoja mistä ammentaa voimaa ja hymyjä koko loppuiäksi.

Mikä on lempimuistosi isäntäperheen lasten kanssa?
Matkustin perheeni kanssa muutamaa viikkoa ennen kotiinpaluutani heidän kesäasunnolle ja jaoin huoneen perheen nuoriman pojan, Jaken, kanssa. Kun käytiin nukkumaan Jake kysyi voiko hän tulla minun viereen nukkumaan, kun hänellä tulee minua muuten niin kova ikävä kun lähden. Hän käpertyi siihen minun viereen ja sanottiin hyvää yötä ja sitten Jake sanoi: ”I love you more”. Siihen aattelin, että miun pitää pistää paremmaksi ja sanoin: ”I love you trillion, trillion, billion, billion million, million times more”. Jake alkoi nauraa vatsakippurassa ja hetken päästä sanoi: ”I love you to the infinity and beyond” ja taas naurettiin niin, että silmistä valui vettä. Tuosta illasta lähtien noista sanoista tuli ns. meidän juttu ja vieläkin vuoden kotona olon jälkeen sain häneltä synttärikortin, missä luki I love you more.

Mikä au pair –ohjelmassa kiinnosti sinua?
Olen aina pitäny lapsista ja lasten kanssa tunnen olevani paljon enemmän itseni, joten au pairiksi lähteminen tuntui mielettömältä mahdollisuudelta nähdä maailmaa, saada uskomattomia kokemuksia, itsenäistyä ja päästä osaksi uutta perhettä. Myös se että päätin lähteä au pairiksi Cultural Care Au Pairin kautta toi minulle lisäturvaa siitä, että kaikki tulee menemään hyvin vuoteni aikana ja että minulla on aina joku tukena, jos tulee vaikeita tilanteita vastaan.

Jennica, au pairina Minnesotassa

"Voin rehellisesti sanoa, että elämäni muuttui totaalisesti au pair –vuoteni jälkeen! Kasvoin paljon ihmisenä ja opin paljon enemmän uusia asioita itsestäni ja muista ihmisistä kuin mitä olisin oppinut jäämällä Suomeen! Olen paljon itsevarmempi, uskon itseeni ja tiedän mit haluan. Kaikkein tärkeintä – minulla on uusi perhe, ja paljon uusia ystäviä, jotka säilyvät muistoissani ikuisesti!

Sekä perheeni että ystäväni Suomessa ovat kertoneet että olen paljon avoimempia uusia ihmisiä ja asioita kohtaan kuin olin ennen au pair –vuottani. Hekin kokevat, että olen itsevarmempi kuin ennen. He ovat myös kertoneet, että että uskallan kertoa paremmin mielipiteistäni.

Aion ehdottomasti listata kokemukseni au pairina CV:seni. Mielestäni se kertoo rohkeudesta, vastuuntunnosta, kielitaidosta ja kulttuuritietämyksestä."

Lotta, au pairina Kaliforniassa

Mun au pair -vuoteni on tähän mennessä ollut aivan huippu. Olen saanut paljon uusia ystäviä ympäri maailmaa, kerennyt matkustamaan jo jonkin verran ja tientenkin perhe on mitä parhain.

Aloittaessani koko prosessia etsin netistä tieto eri järjestöistä ja päädyin valitsemaan Cultural Care Au Pairin, koska järjestö oli iso, maailmanlaajuinen, ja koin että saisin heiltä tarvitsemaani tukea koko prosessin ajan. Kaikki sujui Suomessa hyvin ennen lähtöä, ja järjestön tuki on jatkunut myös täällä Amerikassa, muun muassa mahtavan LCC:ni kautta.

Au pair vuosi on antanut minulle arvokasta työkokemusta ja mahdollisuuden opiskella ja matkustaa Amerikassa. Olen saanut hyviä ystäviä ympäri maailmaa ja minulla on toinen koti täällä maailman toisella puolella, jonne olen aina tervetullut. Au pair- vuoteni on antanut minulle myös paljon itseluottamusta ja uskon, että kehittyneillä englannin taidoillani myös ovet kansainväliseen uraan ovat auki. Haluisinkin opiskella tulevaisuudessa englanniksi, mahdollisesti ulkomailla. Olen kasvanut paljon ihmisenä, saanut itseluottamusta, ja tiedän, että tämän kokemuksen jälkeen olen valmis kohtaamaan mitä tahansa elämä tuo tullessaan.

Au pair –ohjelma sopii kaikille, jotka haluavat nähdä maailmaa, työskennellä ja opiskella ulkomailla, parantaa englannnin kielen taitojaan ja avartaa elämänkatsomustaan. Itse lähdin au pairiksi, koska lukion jälkeen en tiennyt vielä mitä haluan tulevaisuudelta, ja tuntui, että tarvitsen pienen tauon opiskelujen jälkeen. Halusin nähdä maailmaa ja kokemusta lastenhoidosta löytyi, joten au pair vuosi oli minulle täydellinen vaihtohto. En ole katunut päätöstäni kertaakaan.

Jokainen päivä on ollut minulle arvokas, ja hyviä muistoja on niin ystävien kesken kuin myös isäntäperheeni kanssa. Ehkä parasta on kuulla lasten suusta päivittäin, miten huippu olen ja kuinka paljon he rakastavat minua. Nuo pienet hetket antavat niin paljon.

Josefiina, au pair Pennsylvaniassa

Miksi halusit au pairiksi?
Yksi vuosi Amerikassa lapsia hoitaen kuulosti täydelliseltä yhdistelmältä. Minulla oli tarpeeksi kokemusta lastenhoidosta ja olin nuoresta asti halunnut muuttaa Amerikkaan, joten ilmoittauduin mukaan Cultural Care Au Pair -ohjelmaan. Aluksi en ollut ihan varma siitä, olenko koskaan oikeasti lähdössä; mielessä pyöri kysymyksiä, mitä jos en saakaan sopivaa perhettä? Mitä jos jänistän,kun lähtö tulee? Olin kuitenkin niin kauan unelmoinut jostain tälläisestä mahdollisuudesta, että kun isäntäperhe varmistui, tiesin sen olevan menoa. Se on ollut tähänastisen elämäni paras päätös.

Mitkä asiat auttoivat au pair -vuoden aikana?
En olisi selvinnyt au pair -vuodesta ilman uusia, ihania ystäviäni ja heidän kanssaan kokemiani asioita. Au paireja yhdistää se, että he ovat kaikki nuoria, ja lähteneet pois kotoa ja ovat siis samassa tilanteessa keskenään. Jotkut kestävät koti-ikävän paremmin, toiset ikävöivät joka hetki. Au pair -vuoteni aikana tapaamiani ihmisiä en tule koskaan unohtamaan, ja olemme edelleen yhteydessä. Joka päivä myös muistelen lämmöllä kaikkia heidän kanssaan kokemiani hetkiä. LCC:mme, Helen Cook, oli aivan mahtava ihminen! Hän keksi joka tapaamiselle kaikkea jännittävää tekemistä, ja hän hoiti työnsä erittäin hyvin.

Joskus kun oli rankkaa, oloa helpotti myös ajatus siitä, että au pair -vuosi on vain yksi vuosi elämästä, vaikka kuinka ikävöisin, ei kannata antaa periksi. Kotiin pääsee aina takaisin.

Mitä kaikkea saavutit au pair –vuotesi aikana?
Vaikka vuoden aikana tulikin matkusteltua ja shoppailtua, paras saavutukseni ollessani au pairina, oli ehdottomasti koko vuoden kokeminen, sekä oma henkinen kasvuni ja kotimaan näkeminen täysin uusin silmin. Lähdin au pairiksi 19-vuotiaana, ja olin aina asunut äitini kanssa. Ero oli suuri; yhtäkkiä kukaan ei puhunut suomea, en tuntenut ketään, ja olin itseni lisäksi vastuussa kahdesta pienestä lapsesta. Asuin oudossa perheessä, oudossa huoneessa, talosta tuli minun kotini. Kokemusta ei aina pysty sanoin kuvailemaan. Perheessä oli oltava täsmällinen, rehellinen, ja aina jos halusi lähteä johonkin, piti pyytää autoa lainaksi. Suomea ja perhettäni osaan arvostaa ihan eri tavalla, kauhean moni ihminen ei tule koskaan kokemaan sitä, että on vuoden erossa kotimaastaan ja perheestään. Au pair -vuoden jälkeen muutin Helsinkiin, ja muutamat ihmiset ovat ihmetelleet, miten uskalsin muuttaa yksin pois perheeni luota. Siihen vastaan yleensä, että perheeni on vain neljän tunnin bussimatkan päässä, ja olen Suomessa, tämä ei ole vaikeaa ollenkaan. 

Mitä neuvoja antaisit ystävillesi, jotka haaveilevat au pair -vuodesta?
Vaikka vuosi Amerikassa kuulostaa luksukselle, täytyy au pairin muistaa, että hän on lähdössä sinne tekemään töitä. Au pairin on oltava joustava, ja elettävä perheen aikataulun mukaisesti. Perheen antavat tehtävät kannattaa tehdä ajallaan, ja matkaan kannattaa lähteä avoimin mielin, eikä kannata stressata turhista. Kannattaa silti olla tarkka siitä, mitä perhe käskee tekemään, ja seurata viikon aikana tehtyjä työtunteja.

Jos koti-ikävä yllättää, kannattaa soittaa kaverille ja pyytää häntä tekemään jotain kivaa kanssasi, jotta ikävä unohtuu. Au pairiksi lähteminen ei varmasti kaduta, eikä sitä kokemusta tule koskaan unohtamaan!

Jenniina, au pair Floridassa

Miksi päätit lähteä au pairiksi USA:han?
Minulla on ollut vuosia haaveissa, että haluan muuttaa ulkomaille hetkeksi. Muutama ystäväni on ollut au pairina Euroopassa ja Amerikassa, joten heidän kertomuksensa saivat minut innostumaan. Olin ollut työelämässä Suomessa jo monta vuotta ja kaipasin arkeeni muutosta. Kun ei ole vielä perhettä oli hyvä hetki lähteä, tilasin esitteen ja kiinnostuin. 

Minkälainen suhde sinulla oli perheeseesi?
Alusta asti, kun perhe osui kohdalle, kirjoiteltiin sähköpostiviestejä viikottain. Tiesin mitä lapset ovat tehneet ja millainen heidän suhtautumisensa minuun oli ennen kuin saavuin perheeseen. Jo ensimmäinen näkeminen oli todella luonteva ja jo muutaman päivän päästä tuntui, kuin olisin tuntenut host-perheeni aina! Jos jokin asia mietitytti, ei tarvinnut pelätä kysyä. Lapset kunnioittavat minua ja olemme myös ystäviä. Olemme edelleen läheisiä, minulla on nyt toinen perhe Amerikassa! 

Kenelle suosittelisit au pair -ohjelmaa ja miksi?
Suosittelisin au pairiksi lähtemistä kaikille, joilla on kiinnostusta lähteä vuodeksi ulkomaille tekemään töitä ja saamaan unohtumattomia kokemuksia! Tämä on loistava tilaisuus oppia puhumaan Englantia sujuvasti ja näkemään uutta kulttuuria. Vuosi poissa lähimmäisistä, vieraassa perheessä, työntekijänä ja perheenjäsenenä kasvattaa paljon. Itsestään oppii uusia puolia. Tämä kokemus rohkaisee jatkossakin tarttumaan uusiin haasteisiin.

Suvi, au pair Kaliforniassa

Mikä sinua erityisesti kiinnosti au pair –ohjelmassa?
Olin jo pitkään halunnut työskennellä au pairina. Työskennellessäsi ainakin vuoden verran samojen lasten kanssa, ja ollessasi osana heidän jokapäiväistä elämää, luo se sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden muodostaa vahvan siteen teidän välille – toisin kuin esimerkiksi päiväkodissa työskennellessä! Asueessani perheen kanssa saman katon alla, pääset tutustumaan amerikkalaiseen kulttuuriin ihan aitiopaikalta. Tietenkään ei saa unohtaa mahdollisuutta matkustaa ympäri USA:ta vuotesi aikana!  

Miksi valitsit Cultural Care Au Pairin?
Useat ystävistäni olivat olleet EF:n kielikursseilla nuorempana, ja olivat kertoneet positiivista palautetta järjestöstä. Tiesin, että Cultural Care Au Pair on osa EF Educationia. Tutustuttuani  myös muihinkin au pair –järjestöihin, päätin Cultural Care Au Pairin olevan minulle se täydellisin ja turvallisin järjestö. Tätä päätöstä en ole katunut. 

Mistä nautit eniten työskennellessäsi au pairina?
Päivittäisestä lasten kanssa työskentelystä, sekä siitä kun voin olla osana sitä kun he oppivat uusia asioita ja kasvavat ja kehittyvät. Tuntuu erittäin mahtavalta kun on mahdollisuus olla osa lasten päivittäistä elämää kokonaisen vuoden ajan. Nautin myös suuresti vapaa-ajan vietosta au pair –ystävieni kanssa (minulla on paljon ystäviä ja muihin au paireihin tutustuminen on ollut erittäin helppoa !), sekä matkustelusta ympäri USA:ta vapaa-aikanani.

Mona, au pair Virginiassa

Miksi päätit lähteä au pairiksi?
Lähdin au pair- ohjelmaan mukaan sen takia, että tunsin olevani valmis astettamaan itseni uusien haasteiden eteen ja vieläpä ihan toisessa maassa. Työskentely au pairina on kiinnostanut minua siitä asti, kun yläasteeni englannin opettaja kertoi meille omista kokemuksistaan ja mahdollisuus vierailla toisessa maassa ja kulttuurissa jopa vuoden ajan lisäsi houkutusta suuresti. Au pairin työ kiinnosti minua erityisesti, koska työ on niin läheisesti sidoksissa lapsiin. Kouluavustajavuoteni aikana, minulle heräsi kiinnostus eri maiden koulutustapoihin ja tähän menessä olen huomannut jo ainakin sen, että Suomessa lapset oppivat työskentelemään itsenäisesti ja huolehtimaan tavaroistaan paljon aikaisemmin kuin täällä Amerikassa. 

Minkälainen on tyypillinen päiväsi au pairina?
Tyypillinen päivä perheessäni alkaa poikien (11v. ja 9v.) saamisella kouluun. Vanhempi pojista herää jo seitsemältä ja hänen isänsä hakee hänet puoli kahdeksan aikaan ja vie kouluun. Minun tehtäväni on saada poika ylös, vaatettaa hänet ja antaa aamupala. Nuorempi pojista herää kahdeksan aikoihin, joten minulla on mukava vartin torkkuaika ennen hänen herättämistään ja sitten alkaakin sama rumba kuin veljensä kanssa, mutta minä vien nuoremman pojan kouluun, joko autolla tai kävellen.

Poikien ollessa koulussa, minä yleensä käyn ruokakaupassa (jos siihen on tarvetta) ja pesen pyykiä ja sitten vain oleskelen kotona tai käyn kuntosalilla tai vaikkapa ostarilla. Pojat pääsevät koulusta kolmelta ja neljältä, joten käyn ensin hakemassa vanhemman kolmelta ja tuon hänet kotiin ja lähdenkin samantien hakemaan nuorempaa toisesta koulusta. Kottin päästyään pojat aloittavat kotitehtävänsä ja syövät lounaan. Jos pojilla on jalkapalloa (Amerikkalaista jalkapalloa) Vien heidät kuudeksi harjoituksiin ja jos pojilla ei ole jalkapalloa niin oleskelen ja leikin poikien kanssa, kunnes perheen äiti tulee kotiin n. seitsemän aikoihin.

Meri, au pair Connecticutissa

Kelle suosittelet au pairiksi lähtemistä?
Suosittelen ohjelmaa lämpimästi kaikille, joilla on pienikin ripaus innostusta lähteä työskentelemään vuodeksi ulkomaille sekä kaikille, jotka ovat valmiita kokemaan elämänsä ikimuistoisimman vuoden! Vuoden aikana ehdit kokea paljon: kasvat ihmisenä, parannat kielitaitoasi, saat uusia ystäviä sekä ennen kaikkea pääset tutustumaan amerikkalaiseen kulttuuriin! 

Mistä eniten tykkäsit ollessasi USA:ssa?
Rakastan lähes kaikkea USA:ssa! Pidän erityisesti siitä, että nähtävyydet, elämäntyylit ja ruoka todellakin riippuvat siitä, mihin osavaltioon matkustat. Jokaisessa osavaltiossa on valtavan paljon nähtävää ja koettavaa. Myös paikalliset ihmiset ovat todella ystävällisiä sekä heihin tutustuminen on helpompaa kuin uskotkaan! 

Mitä neuvoja antaisit kaverillesi, joka suunnittelee au pairiksi lähtemistä?
Avoin mieli on kaiken A ja O. Älä lähde etsimään perhettä mm. osavaltion, perheen koon, uskonnon tai muiden piirteiden perusteella, vaan pysy avoimena uusien, hieman vieraammaltakin kuulostavien asioiden suhteen. Kaikista tärkeintä on, että löydät perheen, jonka kanssa todella tykkäät viettää aikaa!

Nathalie, au pairina New Yorkissa

Au pairiksi lähteminen on ehdottomasti tähän mennessä se kaikista parhain päätös, jonka olen tehnyt. Olen tavannut niin monia mahtavia ihmisiä ympäri maailman, ja tiedän, että useiden kanssa tulen olemaan yhteyksissä vielä pitkään. Sujuva englanti on ollut aina yksi tavoitteistani – vaikka en välttämättä ole vielä niin sujuva kuin paikallinen, olen kuitenkin matkalle sinne!

Jo 18-vuotiaasta lähtien olen halunnut lähteä au pairiksi, mutta eteeni on aina tullut jotain muuta – poikakaveri, vakituinen työ, opiskelut tai muuta. Nyt hieman vanhempana kuitenkin päätin, että nyt on hyvä aika lähteä – tuntui, ettei enää löytynyt mitään mikä voisi pysäyttää minut, ja päätin tarttua tähän tilaisuuteen ja lähteä. Tiedän, että useat minun ikäiset voivat olla sitä mieltä, että he ovat jo ns. ”liian vanhoja lähtemään” – niin minäkin ajattelin ensiksi, mutta nyt voin rehellisesti sanoa, että en kadu tätä päätöstä yhtään.Koskaan ei ole myöhäistä, tee se mitä haluat ja mikä tekee sinut onnelliseksi – olet sen arvoinen. 

Madeleine, au pairina New Yorkissa

Päätin pidentää au pair – vuottani saman isäntäperheen kanssa (voit myös pidentää toisen perheen kanssa), en ainoastaan siksi ,että tulin niin hyvin perheen kanssa toimeen, vaan myös siksi, että koin, että USA:sta löytyi vielä niin paljon joka oli minulla kokematta! Mitä pidempään olet USA:ssa, sitä enemmän aikaa sinulla on matkustaa, tavata uusia ihmisiä ja tutustua uusiin paikkoihin. Asuin New York Cityssä isäntäperheeni kanssa ja siihen meni lähestulkoon vuosi, että löysin kaikki lempparipaikkani ”Isossa Omenassa”. Vuoteni aikana koitin myös varmistaa, että minulla olisi ainakin yksi viikonloppu per kuukausi, jolloin pääsisin reissaamaan. USA:ssa on hyvä bussiverkosto, ja viikonloput ovat helppo suorittaa tätä kautta – minä ja kaverini kävimme Bostonissa, Washington DC:ssä, Philadelphiassa, sekä myös hieman kauempana, kuten Miamissa ja Las Vegasissa. Kaikkein parasta kuitenkin siinä, että päätin pidentää au pair –pestiäni USA:ssa oli ehdottomasti se, kuinka paljon läheisemmäksi tulin isäntäperheeni kanssa ja sain olla osana heidän arkea, sekä nähdä kuinka perheen lapset kasvoivat ja kehittyivät. 

Hae ohjelmaan Ilmoittaudu infoon