Usein kysytyt kysymykset

Haluatko tietää kuinka nopeasti on mahdollista päästä lähtemään au pairiksi tai mitä tapahtuu jos et tulekaan toimeen isäntäperheesi kanssa? Olemme yrittäneet vastata yleisimpiin kysymyksiin täällä. Mikäli kysymykseesi ei löydy vastausta, niin laita ihmeessä meille sähköpostia ja palaamme asiaan!

Mikä erottaa au pairin tavallisesta lastenhoitajasta?
Au Pair on ranskankielinen termi joka tarkoittaa samanarvoista, au pair asuukin isäntäperheen luona perheenjäsenenä, tarjoten vastavuoroisesti laadukasta lastenhoitoa isäntäperheelle. Normaalisti au pairit tulevat toisesta maasta ja sekä isäntäperhe, että au pair ovat kiinnostuneita oppimaan toistensa kulttuurista, perinteistä ja elämäntavasta kulttuurivaihdon kautta. Au pairilla tulee olla kokemusta lastenhoidosta, mutta virallista koulutusta lastenhoidon parissa ei tarvitse olla. Lastenhoitaja sen sijaan ei välttämättä asu perheen luona ja tekee usein enemmän kotitöitä kuin au pair. Yhdysvalloissa viisumimääräysten takia au pairin tulee olla 18-26 –vuotias, kun taas lastenhoitaja voi olla 20-60 -vuotias. Lastenhoitaja usein näkee lastenhoidon urana kun taas au pairit normaalisti hakevat kokemusta uudesta maasta ja kulttuurista ennen opintoja tai ennen työuran aloittamista.

Kuinka nopeasti ohjelmaan hakemisen jälkeen pääsen lähtemään USA:han?
Ihannetapauksessa tarvitsemme muutaman kuukauden hakemuksesi käsittelyä, isäntäperheen etsimistä ja lähtövalmistelujasi varten. Jos kuitenkin haluat lähteä aikaisemmin, työskentelemme niin nopeasti kuin mahdollista auttaaksesi sinua. Mikäli sinulla ei ole kiirettä, voit hakea ohjelmaan jo hyvissä ajoin - mitä aikaisemmin, sen parempi!

Voinko valita missä haluan asua?
Sinulla on aina viimeinen sana siinä, hyväksytkö jonkun isäntäperheen vai et, eli emme lähetä sinua minnekään, minne et itse halua. Kuitenkaan emme ota vastaan sijaintitoiveita, sillä pyrimme aina ensisijaisesti löytämään au pairille mahdollisimman sopivan isäntäperheen, mieluummin kuin perheen toivotulta alueelta.

Mitä ‘au pair’ tarkoittaa?
Au Pair on ranskankielinen termi joka tarkoittaa samanarvoista. Isäntäperhe toivottaa au pairin tervetulleeksi kotiinsa auttamaan lastensa hoitamisessa samalla kun au pair pääsee tutustumaan paikalliseen kulttuuriin. Au pair työskentelee maksimissaan 45 tuntia viikossa auttaen lapsia kaikilla elämän osa-alueilla; auttaen heitä valmistautumaan kouluun, kuljettaen heitä harrastuksiin, auttaen kotiläksyissä ja lukien iltasatuja. Kuitenkin on tärkeää muistaa, että kaikki perheet ovat erilaisia ja sinun isäntäperheesi tulee olemaan yhtä ainutlaatuinen kuin sinäkin olet.

Voiko poika lähteä au pairiksi?
Kyllä, pojat ovat tervetulleita hakemaan ohjelmaan, ja itseasiassa jotkut Cultural Caren isäntäperheet haluavatkin mieluummin miespuolisen au pairin. Kuten naispuolisten hakijoiden kanssa, teemme parhaamme löytääksemme sinulle sopivan isäntäperheen.

Entä jos minulla on jo isäntäperhe tiedossa?
Vaikka sinulla olisi jo isäntäperhe tiedossa, Yhdysvaltain laki vaatii virallisen au pair viisumin, jonka voi saada Cultural Caren kautta. Eli ole meihin yhteydessä niin saamme prosessin käyntiin. Myös isäntäperheen tulisi ottaa yhteyttä toimistoomme USA:ssa jotta heidät saadaan mukaan ohjelmaan. Vaikka sinulla olisi jo isäntäperhe, on hakuprosessi silti lähes sama ja tulee sinun silti täyttää ohjelmavaatimukset.

Voinko vaihtaa isäntäperhettä mikäli en tule toimeen isäntäperheeni kanssa?
Meidän tärkein tavoitteemme on, että sekä sinulla, että isäntäperheelläsi on hyvä kokemus yhdessä ja teidän tulisikin antaa aikaa toisiinne tutustumiseen. Kuitenkin joskus sukset menevät niin pahasti ristiin, että tarvitaan Cultural Caren apua asian selvittämiseen, ja teemme parhaamme sellaisen ratkaisun löytämiseen, joka sopii parhaiten sekä au pairille, että isäntäperheelle, ja välillä tämä ratkaisu on uuden isäntäperheen etsiminen au pairille.

Kuinka paljon lastenhoitokokemusta tarvitsen?
Sinulla tulisi olla vähintään 200 tuntia viimeaikaista lastenhoitokokemusta ennen kuin voimme hyväksyä sinut ohjelmaan. Mitä enemmän lastenhoitokokemusta sinulla on, sitä itsevarmempi olet ja sitä helpommin voimme löytää sinulle isäntäperheen. Lastenhoitokokemus on tärkein asia isäntäperheillemme au pairin valinnassa, niinpä suosittelemme, että hankit mahdollisimman paljon kokemusta ennen lähtöä.

Miten saan ystäviä au pairina?
Ystävien saamiseen on monia mahdollisuuksia! Ensimmäiset viisi päivääsi USA:ssa vietät au pair-koulussamme New Yorkissa, jossa pääset tapaamaan au paireja ympäri maailmaa. Tapaat myös kaikki alueesi au pairit kuukausittaisissa tapaamisissa, joita paikallinen tukihenkilösi järjestää au paireille. Suorittaessasi ohjelmaan kuuluvia opintopisteitä paikallisessa oppilaitoksessa, saat mahdollisuuden tutustua amerikkalaisiin opiskelijoihin! Lisäksi tapaat varmasti paljon ihmisiä isäntäperheesi kautta.

Minulla ei vielä ole ajokorttia, voinko silti hakea ohjelmaan?
Kyllä voit! Huomioithan, että emme voi virallisesti hyväksyä sinua ohjelmaan ennen kuin olet saanut ajokortin, mutta voit kuitenkin jo hyvissä ajoin aloittaa hakemuksen täyttämisen!

Onko au pairina mahdollista opiskella?
Kyllä! Yhdysvaltain hallituksen säädösten mukaan, jokaisen au pairin on suoritettava tietty määrä opintoja au pair-ohjelman aikana. Tämä on upea tapa päästä tutustumaan amerikkalaisiin ikätovereihin opiskellessa samalla jotain hauskaa tai tulevaisuuden ja uran kannalta hyödyllistä. Saat valita itse mitä opiskelet, ja mahdollisuuksia on loputtomasti. Entiset au pairit ovat opiskelleet kaikenlaista Amerikan kulttuurista vieraisiin kieliin ja lastenkasvatukseen.

Voinko lähteä au pairiksi mihin vuodenaikaan tahansa?
Kyllä! Au pairiksi voi periaatteessa lähteä vuoden jokaisena maanantaina. Teemme parhaamme löytääksemme sinulle isäntäperheen haluamallesi ajankohdalle, joten haethan ohjelmaan hyvissä ajoin.

Onko mahdollista lähteä lyhyemmäksi aikaa kuin vuodeksi?
Ei ole, Yhdysvaltain viisumivaatimus on työskennellä vähintään 12 kk, eikä laillista au pair-viisumia voi saada lyhyemmäksi aikaa.

Voinko jäädä au pairiksi pidemmäksi aikaa kuin vuodeksi?
Kyllä! Sinun on mahdollista pidentää au pair-vuottasi jäämällä Yhdysvaltoihin vielä 6, 9 tai 12 kuukaudeksi. Hyödynnä upea mahdollisuus nähdä ja kokea vielä enemmän Amerikkaa. Voit jäädä samaan isäntäperheeseen tai etsiä uuden perheen eri puolelta Yhdysvaltoja. Ohjelmaedut ovat samat; voit jatkaa opiskelujasi, tavata uusia ihmisiä ja matkustaa USA:ssa!