Tehtävät ja vastuualueet

Au pair -ohjelma on kulttuurivaihdon ja lastenhoitotyön yhdistelmä - kohtele sitä kuin työpaikkaa! Au pairina hoidat isäntäperheesi lapsia ja kyseessä on kokopäivätyö. Au pair -ohjelmasi aikana leikit lasten kanssa, olet vastuussa heidän turvallisuudestaan sekä autat muissa lapsiin liittyvissä askareissa, esimerkiksi ruoan valmistuksessa ja harrastuksiin kuljettamisessa. Sinun tehtäväsi au pairina on tarjota laadukasta lastenhoitoa ja pitää lapset aktiivisina. Yleensä au pair myös auttaa lapsiin liittyvissä kotitöissä.

U.S. Department of State on rajannut au pairin vastuualueet lastenhoitoon sekä siihen liittyviin muihin tehtäviin. Sinun ei odoteta suorittavan sellaisia kotitöitä, jotka eivät ole liitännäisiä lastenhoidon kanssa, kuten siivous tai pihatyöt. Ohjelmamme asettaa rajoituksia, jotka suojaavat au paireja sekä isäntäperheitä. Näitä rajoitukset ovat mm.:

  • Työskentelet maksimissaan 45 tuntia/vko, enintään 10 tuntia/päivä

  •  Olet oikeutettu 1,5 vapaapäivään viikossa sekä yhteen pitkään viikonloppuun kuukaudessa

  •  Au pair -ohjelmasi aikana olet oikeutettu kahden viikon palkalliseen lomaan

On tärkeää muistaa, että au pairina luot erityisen siteen isäntäperheeseen ja perheenjäsenenä sinulta voidaan odottaa osallistumista kodin askareisiin, joihin perheenjäsen normaalistikin osallistuisi.

"Tyypillinen päivä perheessäni alkaa poikien saamisella kouluun. Vanhempi pojista herää jo seitsemältä ja hänen isänsä hakee hänet puoli kahdeksan aikaan ja vie kouluun. Minun tehtäväni on saada poika ylös, vaatettaa hänet ja antaa aamupala. Nuorempi pojista herää kahdeksan aikoihin, joten minulla on mukava vartin torkkuaika ennen hänen herättämistään ja sitten alkaakin sama rumba kuin veljensä kanssa, mutta minä vien nuoremman pojan kouluun, joko autolla tai kävellen.

Poikien ollessa koulussa, minä yleensä käyn ruokakaupassa (jos siihen on tarvetta) ja pesen pyykiä ja sitten vain oleskelen kotona tai käyn kuntosalilla tai vaikkapa ostarilla. Pojat pääsevät koulusta kolmelta ja neljältä, joten käyn ensin hakemassa vanhemman kolmelta ja tuon hänet kotiin ja lähdenkin samantien hakemaan nuorempaa toisesta koulusta. Kotiin päästyään pojat aloittavat kotitehtävänsä ja syövät lounaan. Jos pojilla on jalkapalloa (amerikkalaista jalkapalloa), vien heidät kuudeksi harjoituksiin ja jos pojilla ei ole jalkapalloa niin oleskelen ja leikin poikien kanssa, kunnes perheen äiti tulee kotiin n. seitsemän aikoihin." Mona, au pair Virginiassa

Turvallisuutesi taataan ja valvotaan USA:n Department of Staten säännösten mukaisesti. Mikäli haluat lukea US Department of Staten ohjelmasäännöksistä lisää, klikkaathan tästä.

Hae ohjelmaan Ilmoittaudu infoon